Čínska zeleninová polievka

Autor receptu: redakcia

Postup

  1. Čínske čierne huby namočíme deň vopred do studenej vody a pred prípravou ich hodinu povaríme.
  2. Cibuľu nasekáme nadrobno, cesnak nakrájame a roztlačíme. Z paradajok stiahneme šupku, odstránime jadrovník a rozštvrtíme ich.
  3. Zelenú zelerovú vňať a čínsku kapustu nakrájame na tenké prúžky. Na rozpálenom oleji opražíme najprv cibuľu a cesnak, pridáme uvarené a odkvapkané huby, nakrájanú zeleninu a za stáleho miešania opekáme asi 2 - 3 minúty.
  4. Potom pridáme sójovú omáčku, podľa chuti osolíme, okoreníme mletým bielym korením a zázvorom, primiešame nasekanú zelenú petržlenovú vňať, zalejeme kuracím vývarom a povaríme 2 - 3 minúty.