Čínska kapusta s tofu

Autor receptu: bannanni

Ľahké a zdravé jedlo.

2
porcie
15 minút
príprava

Suroviny

Postup

  1. V dostatočne veľkej panvici, najlepšie wok, opražíme cesnak nakrájaný na drobno a na kocky nakrájanú cibuľu (červenú). Keď trošku zmení farbu, pridáme tofu nakrájané na rezance. Opražíme ho kým nezačne byť gumovité. Pridáme rozobraté krúžky kapusty asi 7 mm, podlejeme troškou vody a kratúčko (nie viac ako 3 min.) podusíme, aby ešte zostala chrumkavá. Pridáme na drobno nakrájanú paradajku a nie veľkú krabicu sterilizovanej kukurice bez nálevu. Chvíľočku spolu prehrejeme.
  2. Dochutíme morskou soľou, tymiánom (príp. oreganom) a bazalkou. Jedna malá čilipaprička sa tam stratí a osvieži chuť. Podávame samé, ale neurazí sa ani celozrnné pečivo.