Čili pasta (fotorecept)
Autor receptu: danda3
Recept mám od kamarátky a myslela som si, že som tento rok so zaváraním skončila, ale
dostala som červenú papriku,
tak som si spomenula na tento výborný recept.
15 minút príprava |
30 minút tepelná úprava |
Postup
- Robila som z dvoch dávok. Váha surovín je po očistení, čili som si kúpila na trhu a do dvoch dávok som dala tri náhrdelníky - tak ich majú trhovníci naviazané - a stačilo. Čili som dávala aj so semienkami, ale ak sú silné, môžete ich od nich očistiť. My máme radi ekrazit.☺ Jablká, kapiu, čili pokrájame, dáme do hrnca, pridáme hrozienka, ktoré sme predtým namočili vo vode a následne scedili, soľ, olej a varíme, kým všetko nezmäkne.
- Hotové rozmixujeme, pridáme ocot a ešte soľ, ak sa žiada, a ešte horúce nalievame do pohárikov, otočíme hore dnom, nemusíme sterilizovať.
- Z dvoch dávok mi vyšlo 18 malých pohárikov.