Čili pasta (fotorecept)

Autor receptu: danda3

Recept mám od kamarátky a myslela som si, že som tento rok so zaváraním skončila, ale dostala som červenú papriku, tak som si spomenula na tento výborný recept.

15 minút
príprava
30 minút
tepelná úprava

Suroviny

Postup

  1. Robila som z dvoch dávok. Váha surovín je po očistení, čili som si kúpila na trhu a do dvoch dávok som dala tri náhrdelníky - tak ich majú trhovníci naviazané - a stačilo. Čili som dávala aj so semienkami, ale ak sú silné, môžete ich od nich očistiť. My máme radi ekrazit.☺ Jablká, kapiu, čili pokrájame, dáme do hrnca, pridáme hrozienka, ktoré sme predtým namočili vo vode a následne scedili, soľ, olej a varíme, kým všetko nezmäkne.
  2. Hotové rozmixujeme, pridáme ocot a ešte soľ, ak sa žiada, a ešte horúce nalievame do pohárikov, otočíme hore dnom, nemusíme sterilizovať.
  3. Z dvoch dávok mi vyšlo 18 malých pohárikov.