Cigánska pečienka (fotorecept)

Autor receptu: gordonko

toto sme videli na nitrianskom AGROKOMPLEXe ,len nevedeli od dobroty koľko majú zato pýtať .... tak sme chvilku vydržali a urobili si to sami doma a lacnejšie aneb za ušetrené peniažky sme namiesto 3 porcií mali 12

60 minút
príprava
25 minút
tepelná úprava

Postup

  1. bravčovú krkovičku ( robím to aj z karé ) nakrájame a naklepeme z oboch strán
  2. cesnak - niekolko hlaviček očistíme prelisujeme a zmiešame zo solou
  3. naklepané mäso osolíme ,posypeme čierným korenim
  4. natrieme ho cesnakovou zmesou a horčicou
  5. preložíme do mísy a zopakujene korenenie aj horčicu ...tak isto postupujeme skaždým plátkom mäsa ...ked máme hotovo polejeme troškou oleja zaklopíme tanierom a dáme na 24 hodin ,,užrať,, do chladničky
  6. na druhý deň si rozohrejeme panvicu s olejom a POMALU pečieme z jednej aj druhej strany
  7. hotový první kousek
  8. možme dať do žemle ,ako predávali na ,,agro,, ...deckám to pasovalo
  9. ,alebo to servírovať s uvarenými zemiakmy posypané opadánýn cesnakom z vípeku -- nezdravé ale dobré DOBRÚ CHUŤ