Cigánska pečienka (fotorecept)
Autor receptu: gordonko
toto sme videli na nitrianskom AGROKOMPLEXe ,len nevedeli od dobroty koľko majú zato pýtať .... tak sme chvilku vydržali a urobili si to sami doma a lacnejšie aneb za ušetrené peniažky sme namiesto 3 porcií mali 12
60 minút príprava |
25 minút tepelná úprava |
Postup
- bravčovú krkovičku ( robím to aj z karé ) nakrájame a naklepeme z oboch strán
- cesnak - niekolko hlaviček očistíme prelisujeme a zmiešame zo solou
- naklepané mäso osolíme ,posypeme čierným korenim
- natrieme ho cesnakovou zmesou a horčicou
- preložíme do mísy a zopakujene korenenie aj horčicu
...tak isto postupujeme skaždým plátkom mäsa ...ked máme hotovo polejeme troškou oleja zaklopíme tanierom a dáme na 24 hodin ,,užrať,, do chladničky
- na druhý deň si rozohrejeme panvicu s olejom a POMALU pečieme z jednej aj druhej strany
- hotový první kousek
- možme dať do žemle ,ako predávali na ,,agro,, ...deckám to pasovalo
- ,alebo to servírovať s uvarenými zemiakmy posypané opadánýn cesnakom z vípeku -- nezdravé ale dobré
DOBRÚ CHUŤ