Čiernohorské morčacie kúsky (fotorecept)

Autor receptu: izabella929

Teda morčacie kúsky v zemiakovo-tekvicovom cestíčku.

5-6
porcií
20 minút
príprava
20 minút
tepelná úprava

Suroviny

Postup

  1. Nedávala som množstvá na černohorské cestíčko, lebo každý si urobí také množstvo aké potrebuje. Morčacie prsia som umyla, osušila.
  2. Prsia som nakrájala na úzke tenké pásy.
  3. Osolila som ich a vykúpala v hladkej múke.
  4. Pripravila som si cestíčko. Cestíčko musí byť hustejšie ako na palacinky. Rozbila som 2 celé vajcia, pridala mlieko a múku. Všetko som spolu dobre vymiešala.
  5. Pripravila som si zemiak a tekvicu. Ja som robila tak, aby bol zemiak aj tekvica približne rovnako veľké.
  6. Zemiak som nastrúhala a pridala som do cestíčka.
  7. Tekvicu som tak isto nastrúhala do cestíčka. Všetko som spolu dobre premiešala.
  8. Pridala som soľ, mleté čierne korenie, cesnak nakrájaný na drobno a oregano.
  9. Ako do každého cestíčka tak aj do tohto som pridala na špic noža prášok do pečiva.
  10. Na panvicu som dala rozohriať olej aj bravčovú masť. Morčacie kúsky som namočila do cestíčka
  11. a ukladala do horúceho tuku.
  12. Pod pokievkou vyprážam všetko, teda aj tieto kúsky. Opečiem z jednej strany, potom ich obrátim.
  13. A pečiem i z druhej strany.
  14. Hotové ukladám na kuchynský papier.
  15. Pokiaľ sa mi vyprážajú morčacie kúsky, uvarila som si zemiaky. K uvareným popučeným zemiakom som pridala smotanu a dobre vyšľahala.
  16. Hotový obed uložila na taniere. Prajem vám dobrú chuť. Podávala som k nim rajčiakový šalát s cibuľkou.