Čiernohorské morčacie kúsky (fotorecept)
Autor receptu: izabella929
Teda morčacie kúsky v zemiakovo-tekvicovom cestíčku.
5-6 porcií |
20 minút príprava |
20 minút tepelná úprava |
Postup
- Nedávala som množstvá na černohorské cestíčko, lebo každý si urobí také množstvo aké potrebuje. Morčacie prsia som umyla, osušila.
- Prsia som nakrájala na úzke tenké pásy.
- Osolila som ich a vykúpala v hladkej múke.
- Pripravila som si cestíčko. Cestíčko musí byť hustejšie ako na palacinky. Rozbila som 2 celé vajcia, pridala mlieko a múku. Všetko som spolu dobre vymiešala.
- Pripravila som si zemiak a tekvicu. Ja som robila tak, aby bol zemiak aj tekvica približne rovnako veľké.
- Zemiak som nastrúhala a pridala som do cestíčka.
- Tekvicu som tak isto nastrúhala do cestíčka. Všetko som spolu dobre premiešala.
- Pridala som soľ, mleté čierne korenie, cesnak nakrájaný na drobno a oregano.
- Ako do každého cestíčka tak aj do tohto som pridala na špic noža prášok do pečiva.
- Na panvicu som dala rozohriať olej aj bravčovú masť. Morčacie kúsky som namočila do cestíčka
- a ukladala do horúceho tuku.
- Pod pokievkou vyprážam všetko, teda aj tieto kúsky. Opečiem z jednej strany, potom ich obrátim.
- A pečiem i z druhej strany.
- Hotové ukladám na kuchynský papier.
- Pokiaľ sa mi vyprážajú morčacie kúsky, uvarila som si zemiaky. K uvareným popučeným zemiakom som pridala smotanu a dobre vyšľahala.
- Hotový obed uložila na taniere. Prajem vám dobrú chuť. Podávala som k nim rajčiakový šalát s cibuľkou.