Čierna ruža (fotorecept)

Autor receptu: izabella929

Na Veľkonočné sviatky som upiekla trošku drahší zákusok..je trošku pracný, ale dá sa to zvládnuť...inak výborný zákusok...recept Web cukráreň...

14
porcií
50 minút
príprava
2x10,1x25 minút
na 180 °C

Postup

  1. Pripravila som si na pracovnú dosku všetky suroviny na cesto...múku, práškový cukor, sódu som preosiala..pridala som vajce, maslo,štipku soli a 200ml. mlieko a všetko som zmiešala a poriadne vymiesila na nelepivé cesto..
  2. po poriadnom vymiesení, som cesto rozvážila na 6 rovnakých bochníkov..
  3. 2 bochníky som vyvaľkala, uložila na pečieci papier a na plech..tieto 2 cestá po upečení budú tvoriť spodok a vrch zákusku...treba ich upiecť a nechať vychladiť...pečú sa na 180st. po 7 min.
  4. Ďalšie 4 kusy som vyvaľkala, uložila na pečiaci papier, pokiaľ som urobilla makovú plnku...tú som žiaľ zabudla odfotiť...ale je to jednoduché, lebo všetky suroviny som dala do vyššieho hrnca, a priviedla do varu , ale iba chvíľku..ešte horúcou plnkou som potrela vyvaľkané 4 cestá a zrolovala...roládky som ukladala na vyšší plech vedľa seba...pečú sa na 180st. 25 min. upečené treba nechať vychladiť a potom ich z papierom vyklopiť na podnos..plech 22x33 cm. som vystlala pečiacim papierom, aby sa dali roládky ľahšie vyklopiť..roládky treba zrolovať po šírke, aby dĺžka roládky bola 33 cm.plnku treba udržiavať teplú, lebo takto sa ľahšie natiera na cesto..
  5. pečené roládky som vyklopila...
  6. pripravila som si krém:v mlieku som vymiešala 3 sáčky vanilkový puding a uvarila hustú kašu...nechala dobre vychladiť...
  7. maslo s cukrom a amarettovým likérom som vymiešala do peny a pridala som vychladnutý puding..
  8. hotový vymiešaný krém som dala na chvíľu stuhnúť do chladničky..
  9. a začala som zostavovať koláč....na spodok som dala jedno cesto a potrela som ho polovicou krému..
  10. na krém som položila makové roládky...položila som ich v celosti, ako sa spiekli...a potrela som ich druhou polovicou krému..
  11. na krém som položila druhý plát cesta...koláč som dala do chladničky stuhnúť do rána...
  12. druhý deň sol poliala čoko polevou a posypala čoko struhlinkami....koláč v reze
  13. a prajem dobrú chuť..