Cícerovo-cviklová nátierka

Autor receptu: 1000thwindow

Cícer je vynikajúca, zdravá a variabilná strukovinka, tak sa ju snažím zakomponovať, kde sa dá. Mali sme chuť na nejakú fajn nátierku a nechcelo sa mi hľadať po internetoch, tak som si vymyslela - takú od oka, výsledok bol fantastický :)

15 minút
príprava

Suroviny

Postup

  1. Ako prvé si dáme aspoň 4-5 hodín pred varením (ja dávam o cca pol 8 ráno do 13tej) šálku cíceru do misky, kde ho zalejeme vriacou vodou a necháme napučať. Po odstáti ho podľa návodu uvaríme.
  2. Zatiaľ si nachystáme ostatné suroviny do nádoby - ja som dala tri polievkové lyžice zaváranej cvikle aj s trochou šťavy, olivy aj s trochou šťavy, lyžicu horčice, pokrájala strúčik cesnaku, lyžicu ryžového oleja, jedno koliesko hermelínu a následne uvarený cícer (bol horúci a hneď syr rozpustil). Doliala som teplou vodou tak cca 5cm nad masu, pretože nasaje veľa vody a je hrozne hustý na mixovanie, podľa potreby ešte dolejte.
  3. Jedli sme ho s paradajkou a chlebíkom, bolo to výborné. Potraviny samozrejme nie sú fixné, môžte trebárs ryžový olej zameniť za olivový, horičicu za kečup, chute sú rozmanité a možnosti neobmedzené, prispôsobte recept svojmu gustu a verím, že si pochutíte ;)