Cícerové karí

Autor receptu: janetka6

Veľmi rýchle, jednoduché, chutné jedlo, plné proteínov, hlavne troška netradičné pre slovenskú kuchyňu, patrí do indickej kuchyne. Ešte som sa nestretla s niekým komu by nechutilo:)

4
porcie
10 minút
príprava
20 minút
tepelná úprava

Postup

  1. Na rastlinnom oleji popražíme na drobno nakrájanú cibuľku, keď je popražená do sklovita, pridáme na malé kocky nakrájaný cesnak a na kocky nakrájaný čerstvý zázvor. Všetko spolu popražíme asi 2 minútky.
  2. Pridáme koreniny, tz. indický kmín, turmeric korenie a kari korenie, všetko spolu popražíme. Potom pridám cícer z konzervy, ktorý sme predtým precedili a premyli v studenej vode, podlejem troškou vody a popražím spolu asi 10 min.Dochutím vegetou, soľou a mletým čiernym korením.
  3. Na záver pridám jednu plechovku kokosového mlieka, ak je treba zahustím 1 PL solamylu, ktorý zmiešam asi s 0,5 dlc vody. Na konci pridám čerstvý posekaný koriander, ten tomu dodá obzvlášť výbornú chuť. Servírujeme s ryžou.