Cícerové karí
Autor receptu: janetka6
Veľmi rýchle, jednoduché, chutné jedlo, plné proteínov, hlavne troška netradičné pre slovenskú kuchyňu, patrí do indickej kuchyne. Ešte som sa nestretla s niekým komu by nechutilo:)
4 porcie |
10 minút príprava |
20 minút tepelná úprava |
Postup
- Na rastlinnom oleji popražíme na drobno nakrájanú cibuľku, keď je popražená do sklovita, pridáme na malé kocky nakrájaný cesnak a na kocky nakrájaný čerstvý zázvor. Všetko spolu popražíme asi 2 minútky.
- Pridáme koreniny, tz. indický kmín, turmeric korenie a kari korenie, všetko spolu popražíme. Potom pridám cícer z konzervy, ktorý sme predtým precedili a premyli v studenej vode, podlejem troškou vody a popražím spolu asi 10 min.Dochutím vegetou, soľou a mletým čiernym korením.
- Na záver pridám jednu plechovku kokosového mlieka, ak je treba zahustím 1 PL solamylu, ktorý zmiešam asi s 0,5 dlc vody. Na konci pridám čerstvý posekaný koriander, ten tomu dodá obzvlášť výbornú chuť. Servírujeme s ryžou.