Cestoviny

Cícerové cestoviny s omáčkou z pečenej tekvice podľa fitness trénerky (videorecept)

Autor receptu: sons

S týmto receptom sa už nemôžete vyhovárať, že na prípravu zdravého jedla nemáte čas.* Rýchly, výživný a chutný recept nám pripravila nutričná poradkyňa, 3-násobna majsterka sveta a 5-násobná majsterka Slovenska vo fitness Laura Takácsová.

10 minút
príprava
15 minút
na 180 °C

Postup

  1. Tekvicu nakrájame na plátky a uložíme na plech. Pridáme na kolieska nakrájanú cibuľu a cesnak. Všetko pokvapkáme tekvicovým olejom. V rúre rozohriatej na 180 °C pečieme 15 minút.
  2. Ký sa tekvica pečie, uvaríme cícerové cestoviny.
  3. Upečenú tekvicu preložíme do nádoby, pridáme polovicu tofu, troška vody z uvarených cestovín, kešu oriešky a trochu soli. Zmes rozmixujeme tyčovým mixérom.
  4. Do takto pripravenej tekvicovej omáčky primiešame uvarené cícerové cestoviny, pridáme listy špenátu a tekvicové semienka. Pokvapkáme tekvicovým olejom a posypeme zvyšným nastrúhaným tofu.