Cícerová nátierka (fotopostup)

Autor receptu: mariaklara

Túto pomazánku mám z nejakého časopisu pre ženy. Mám ju veľmi rada, hlavne, keď si ju natriem na čerstvo upečený chlebík z mojej pekárničky. Na jar a v lete si ju posypem pažítkou, cibuľkou alebo obložím paprikou a paradajkou.

4-6
porcie
30 minút
príprava
15-30 minút
tepelná úprava

Suroviny

Postup

  1. Cícer cez noc namočíme vo vode. Na druhý deň vodu vylejeme a varíme v druhej vode bez soli. Pokiaľ sa cícer varí, v druhej nádobe uvaríme vajcia a zemiak v šupke.Všetko toto necháme vychladnúť.
  2. Potom na drobno nakrájame 1/2 cibule, ktorú speníme na oleji, v nej roztopíme kvasnice. Aj toto necháme vychladnúť.
  3. Vychladnutý zemiak a vajcia postrúhame, pridáme cícer, roztopené kvasnice, druhú polovicu pokrájanej cibule, dochutíme soľou, mletým korením a ponorným mixérom rozšľaháme. Natrieme na chlieb, môžeme posypať bylinkami a dobrú chuť!