Cícerová minestrone plná zdravia
Autor receptu: caterina
Tento recept som odkukala od mojej svokry a odvtedy ho pripravujem pravidelne. Je to
vydatna polievka plna chuti a vitaminov. Doslova vas postavi na nohy :)
Postup
- Priprava tejto polievky je velmi jednoducha. Potrebujeme vela zeleniny a cicer (ten pravidelne striedam s fazulou, sosovicou alebo zelenou fazulkou). Taktiez kel je mozne obmienat s kapustou alebo karfiolom.
- Vsetku umytu a nakrajanu zeleninu supneme do mixera a rozmixujeme. Taktiez pridame krajane paradajky alebo paradajkovy pretlak.
- Medzitym si dame osobitne uvarit cicer (vopred namoceny cez noc) do polomakka (asi 30 minut).
- Rozmixovanu zeleninu vlozime do hrnca a pridame trochu olivoveho oleja (jednak kvoli chuti, ale olej je tiez potrebny aby sa zo zeleniny uvolnili niektore vitaminy).
- Zalejeme dostatocnym mnozstvom vody a varime asi hodinu.
- Po polhodinke polomakky cicer scedime.
- Pridame k polievke, osolime a dovarime spolu domakka.
- Hotovo! Uz len dobru chut a vela zdravia :)