Cibuľový čaj s karamelom a majoránkou
Autor receptu: elysa
Idú sviatky a ja okrem príprav liečim syna z virózy aj čajom starých materí.... Naučila ma ho
svokra a varím ho vždy pri nachladnutí...
3 porcie |
30 minút príprava |
10+luhovanie minút tepelná úprava |
Postup
- Do hrnca dáme cukor upáliť na karamel, pri tom rozvaríme 1 liter vody.
- Očistíme 4 cibule veľkosti päste, ale len z vrchnej šupky a narežeme hlboko do kríža.
- Na upálený cukor nalejeme opatrne asi 2 dcl horúcej vody- pozor prská to, necháme karamel rozpustiť, prilejeme zvyšok vody, rozvaríme a ponoríme do nej cibuľu. Prikryjeme a varíme slabým varom 10 minút.
- Vypneme a pridáme polievkovú lyžicu majoránky, zasa prikryjeme a necháme luhovať 10 minút.
- Potom čaj scedíme cez sitko a podávame teplý... Je chutný, netreba ho ani dosládzať, aspoň teda nám nie...