Cibuľový čaj s karamelom a majoránkou

Autor receptu: elysa

Idú sviatky a ja okrem príprav liečim syna z virózy aj čajom starých materí.... Naučila ma ho svokra a varím ho vždy pri nachladnutí...

3
porcie
30 minút
príprava
10+luhovanie minút
tepelná úprava

Postup

  1. Do hrnca dáme cukor upáliť na karamel, pri tom rozvaríme 1 liter vody.
  2. Očistíme 4 cibule veľkosti päste, ale len z vrchnej šupky a narežeme hlboko do kríža.
  3. Na upálený cukor nalejeme opatrne asi 2 dcl horúcej vody- pozor prská to, necháme karamel rozpustiť, prilejeme zvyšok vody, rozvaríme a ponoríme do nej cibuľu. Prikryjeme a varíme slabým varom 10 minút.
  4. Vypneme a pridáme polievkovú lyžicu majoránky, zasa prikryjeme a necháme luhovať 10 minút.
  5. Potom čaj scedíme cez sitko a podávame teplý... Je chutný, netreba ho ani dosládzať, aspoň teda nám nie...