Chutný obedový pekáčik

Autor receptu: finczi

Skôr, než si začnem robiť zásoby na zimu, musím ešte použiť to, čo je v mrazničke z minuloročného ,,škrečkovania". Použila som mrazenú tekvicu do dnešného obeda. Podobnosť s inými receptami je čisto náhodná...

2
porcie
10 minút
príprava
30+15 minút
na 230/200 °C

Suroviny

Postup

  1. Postrúhala som surové zemiaky na hrubo/veľké slzičky/, pridala som vyžmýkanú, postrúhanú, rozmrazenú tekvicu a ostatné suroviny. Premiešala som a nechala som asi 10 minút odpočívať, aby napučali vločky. Zo suchých rožkov pripravených na strúhanku som vzala jeden a postrúhala som ho do masy. Vymastila som pekáčik maslom /hrubšie/ a vyliala som masu, ktorú som zarovnala. Na povrch som dala paradajku pokrájanú na kolieska a papriku na prúžky. Paradajky som posypala koreniacou soľou na paradajky /kúpené v Lidli/, ale vy to nemusíte robiť, môžete použiť napr.bazalku, alebo inú obľúbenú bylinku vhodnú na paradajky.Piekla som v plynovej rúre na spodnej mriežke pri 230 stupňoch 30 minút, potom som pekáčik vybrala, dala som pár plátkov masla a posypala som strúhaným syrom. Dopiekla som v rúre ešte 15 minút pri stiahnutom plyne na 200 stupňov. Na tanieri som posypala pažítkou z môjho balkónového pestovania /...a veľmi sa teším, že sa jej tak darí.../. Obed bol veľmi chutný, dokonca aj popoludňajší studený zvyšok - ten mi chutil hádam aj viac. V prípade, že absentuje mäsko, môžete požiť šunku, anglickú slaninku, škvarky - v tom prípade by som miesto masla použila masť. Ak to vyskúšate, prajem dobrú chuť!
  2. Toto je koreniaca soľ, ktorú som spomenula v recepte:
  3. Pozn.: Ospravedlňujem sa za nekvalitné foto, nevlastním fotoaparát, fotím iba mobilom