Chutná omeleta ako roláda

Autor receptu: podravka

Komerčný recept<br /> Studenú roládu pripravenú z omelety môžete podávať ako hlavné jedlo alebo ako desiatu. Toto jedlo vám určite spríjemní už tak krásny deň.

4
porcie
20 minút
príprava

Suroviny

Postup

  1. Vajcia rozbijeme do misky, pridáme trošku soli a dobre ich rozmiešame.
  2. Na panvici zohrejeme olej a pridáme vajcia, alebo časť vajec v závislosti od priemeru panvice. Keď vidíme, že vajcia sú z jednej strany dobre opečené, prevrátime ich ako palacinku a opečieme aj z druhej strany.
  3. Takto opečenú omeletu vyberieme z panvice a necháme ju vychladnúť.
  4. Zmiešame tavený syr, pretlačený cesnak a jemný Ajvar. Túto zmes natrieme na vychladnutú omeletu. Na to poukladáme plátky šunky a ešte raz potrieme pripravenou zmesou.
  5. Roládu zrolujeme, zabalíme do alobalu a dáme zachladiť do chladničky.