Kuracie stehiená
Chrumkavé kuracie stehienka s reďkovkovým šalátom (videorecept)
Autor receptu: tartletka
Obľúbené šťavnaté kuracie stehienka sme obalili v chrumkavej strúhanke s mandľami a upiekli sme ich rúre. Chutia perfeknte
najmä s porciou šalátu z bielej reďkovky a mrkvy na spôsob šalátu coleslaw.
4 porcie |
10 minút príprava |
60 minút na 180 °C |
Postup
- Kuracie stehná rozdelíme v kĺbiku na horné a dolné. Potrieme alebo premiešame s 2 lyžicami oleja.
- Nasekané mandle dáme do misy spolu so strúhankou, s mletou paprikou, oreganom a so soľou. Premiešame.
- Kúsky stehienok potrieme olejom a potom obalíme v ochutenej strúhanke. Poukladáme na plech a pokvapkáme olejom. Pečieme približne hodinu vo vyhriatej rúre.
- Očistenú reďkovku a mrkvu nastrúhame na hrubom strúhadle. V mise premiešame spolu s tatárskou omáčkou a podávame ako prílohu k chrumkavým stehienkam.