Kuracie stehiená

Chrumkavé kuracie stehienka s reďkovkovým šalátom (videorecept)

Autor receptu: tartletka

Obľúbené šťavnaté kuracie stehienka sme obalili v chrumkavej strúhanke s mandľami a upiekli sme ich rúre. Chutia perfeknte najmä s porciou šalátu z bielej reďkovky a mrkvy na spôsob šalátu coleslaw.

4
porcie
10 minút
príprava
60 minút
na 180 °C

Postup

  1. Kuracie stehná rozdelíme v kĺbiku na horné a dolné. Potrieme alebo premiešame s 2 lyžicami oleja.
  2. Nasekané mandle dáme do misy spolu so strúhankou, s mletou paprikou, oreganom a so soľou. Premiešame.
  3. Kúsky stehienok potrieme olejom a potom obalíme v ochutenej strúhanke. Poukladáme na plech a pokvapkáme olejom. Pečieme približne hodinu vo vyhriatej rúre.
  4. Očistenú reďkovku a mrkvu nastrúhame na hrubom strúhadle. V mise premiešame spolu s tatárskou omáčkou a podávame ako prílohu k chrumkavým stehienkam.