Chrumkáčik (fotorecept)
Autor receptu: kata50
Zapečené ovocie s orechmi, so skaramelizovaným cukrom a hrozienkami... to všetko v chrumkavej podobe, to je chrumkáčik. Je to malá, sladká, ovocná pochúťka.
4-5 porcie |
20 minút príprava |
30 minút na 200 °C |
Postup
- Do väčšej misky si nasypeme všetky suché ingrediencie a dobre premiešame.
- Umyté ovocie zbavíme jaderníkov a pokrájame na osminky. Dáme do suchej masy a dobre poprehadzujeme, aby sa čo najviac obalilo touto masou. Poprekladáme do zapekacej misy, ktorú sme najprv vymastili maslom.
- Ešte zasypeme zbytkom sypkej masy a tiež hrozienkami namočenými v rume. Môžeme tým rumom, trochu to ovocie pokvapkať.
- Na koniec poukladáme kúsky masla. Dáme zapekať do rúry pri 200 st. asi 30 minút, až vám vonia celý byt.
- Takto vyzerá chrumkáčik upečený. Doporučujem podávať horúce. Vychutnáte si všetky chute a vône. Dobrú chuť !