Chrumkáčik (fotorecept)

Autor receptu: kata50

Zapečené ovocie s orechmi, so skaramelizovaným cukrom a hrozienkami... to všetko v chrumkavej podobe, to je chrumkáčik. Je to malá, sladká, ovocná pochúťka.

4-5
porcie
20 minút
príprava
30 minút
na 200 °C

Suroviny

Postup

  1. Do väčšej misky si nasypeme všetky suché ingrediencie a dobre premiešame.
  2. Umyté ovocie zbavíme jaderníkov a pokrájame na osminky. Dáme do suchej masy a dobre poprehadzujeme, aby sa čo najviac obalilo touto masou. Poprekladáme do zapekacej misy, ktorú sme najprv vymastili maslom.
  3. Ešte zasypeme zbytkom sypkej masy a tiež hrozienkami namočenými v rume. Môžeme tým rumom, trochu to ovocie pokvapkať.
  4. Na koniec poukladáme kúsky masla. Dáme zapekať do rúry pri 200 st. asi 30 minút, až vám vonia celý byt.
  5. Takto vyzerá chrumkáčik upečený. Doporučujem podávať horúce. Vychutnáte si všetky chute a vône. Dobrú chuť !