Chorvátska „žemľovka“ s tvarohom (fotorecept)

Autor receptu: redakcia

Vianočka v ,,žemľovke“ chutí lepšie už aj preto, že je sladšia. Okrem toho je však jemnejšia a vláčnejšia ako pečivo.

4
porcie
10 minút
príprava
25 minút
na 135 °C

Postup

  1. Mascarpone, vajcia, tvaroh, cukor a mlieko rozmixujeme spoločne v mixéri, túto zmes vylejeme do zapekacej nádoby s vyšším okrajom.
  2. Vianočku nakrájame na plátky, ktoré postupne namáčame v tvarohovej zmesi a ukladáme do nádoby, kým ju celú nezaplníme.
  3. Navrch rozsypeme sušené ovocie, lyžicou porozdeľujeme džem a nakoniec postrúhame čokoládu. Pečieme v rúre asi 25 minút pri 135 °C. Môžeme podávať na teplo napríklad s karamelovou omáčkou alebo vychladené napríklad na raňajky s pohárom studeného mlieka.