Chorvátska „žemľovka“ s tvarohom (fotorecept)
Autor receptu: redakcia
Vianočka v ,,žemľovke“ chutí lepšie už aj preto, že je sladšia. Okrem toho je však jemnejšia a vláčnejšia ako pečivo.
4 porcie |
10 minút príprava |
25 minút na 135 °C |
Postup
- Mascarpone, vajcia, tvaroh, cukor a mlieko rozmixujeme spoločne v mixéri, túto zmes vylejeme do zapekacej nádoby s vyšším okrajom.
- Vianočku nakrájame na plátky, ktoré postupne namáčame v tvarohovej zmesi a ukladáme do nádoby, kým ju celú nezaplníme.
- Navrch rozsypeme sušené ovocie, lyžicou porozdeľujeme džem a nakoniec postrúhame čokoládu. Pečieme v rúre asi 25 minút pri 135 °C. Môžeme podávať na teplo napríklad s karamelovou omáčkou alebo vychladené napríklad na raňajky s pohárom studeného mlieka.