Chocolate Truffles I

Autor receptu: ethanel

Moje obľúbené k Champagne alebo ku káve ak viem že máme návštevu vždy ich pripravím čerstvé.

60
porcií
60 minút
príprava
540 minút
tepelná úprava

Postup

  1. Tak ako som už spomenul pri recepte chocolate mousse základom je vždy dobrá surovina čiže kvalitná. Hlavne na čokoládové pochúťky. Základ je dobrá čokoláda a hlavne jej spracovanie, čokoládu roztopíme nad parou ,, nie vo vodnom kúpely ak ju prehrejeme tak sa zhrčkuje a môžete začať odznova ,, miska by sa nemala dostať do kontaktu s vodou ... pridajte do misky dve PL vlažnej vody a potom nasekanú čokoládu. Miešajte až do rozpustenia, malo by to trvať asi tak 8minút.
  2. Základom francúzkych truffels je ganache, do rozpustenej čokolády pomali prilievajte smotanu a stále miešajte až vám čokoláda nevsiakne smotanu, táto zmäs sa volá ,, GANACHE ,, takto pripravený granache odstavte, misku odložte na stranu a nechajte ganache oddýchnuť asi tak 20 minút. ,, nezabudnite misku vybrať z parného kúpeľa ,,
  3. Po 20-30 minútach opäť privedieme vodu k varu, stiahneme a jemne zahrejeme GANACHE a keď zbadáme že sa začína topiť pridáme maslo a jemne ho vmiešame. Keď je maslo dobre vmiešané prelejeme celú zmäs do misky a necháme vychladnúť a potom vložíme do chladničky asi na 8-12 hodín. Kludne si mozete dochutit cokoladu pred chladenim cognac-kom, rumom, tia maria likerom alebo akymkolvek likerom po ruke.
  4. Výroba Truffels .... Misku vyberieme z ladničky, do jednej misky si nasypeme kakaový prášok, do daľšej zelený čaj Matcha. Na vyberanie čokolády môžete použiť kávovú lyžičku s ktorou budete čokoládu zoškrabovať a potom tvarovať v dlaniach alebo použite vykrajovačku na melón. Najprv si pripravte Truffels obalované v kakaovom prášku a neskôr v prášku zo zeleného čaju čo ale nie je podmienkou. Skladujeme ich v chladničke a spotrebujeme do 5tich dní alebo ich môžeme dať zmraziť a vybrať hodinku pred podávaním. Ak ich budete mraziť tak do misky alebo nádobky ich ukladajte vo vrstvách ktoré bude oddelovať papier na pečenie. Čas varenie 540 minút je správny ak si vyrátate minimálnu dobu chladenia čokolády pred spracovaním 60x90 Takže prajem príjemnú zábavu a odporúčam podávať určite k Champagne tak ako to majú radi vo Francúzku no kľudne podávajte aj ku káve.