Orechový chlieb
Chlieb zo zmesi semienok a orechov
Autor receptu: redakcia
Aj doma zvládnete upiecť výborný, zdravý bochník.* Semienka a orechy stačí len namočiť. Žiadne kysnutie a miesenie. A za skvelú chuť vám ručíme.
1 bochník porcia |
15 (+ napučanie) minút príprava |
60 minút na 180 °C |
Postup
- Všetky semienka, vločky, orechy, mandle a psyllium zmiešame. Psyllium je kľúčová surovina! Funguje ako spojivo namiesto múky a lepku, bez neho by chlieb neudržal tvar. K zmesi pridáme med, soľ a vodu a dôkladne premiešame.
- Zmes preložíme do formy vystlanej papierom na pečenie. Zakryjeme utierkou a necháme pri izbovej teplote 12 hodín napučať.
- Rúru predhrejeme na 180 °C. Vložíme formu s napučanou zmesou a pečieme približne 30 minút. Potom chlieb vyklopíme z formy na plech a pečieme ďalších 30 minút, aby sa vytvorila chrumkavá kôrka.