Orechový chlieb

Chlieb zo zmesi semienok a orechov

Autor receptu: redakcia

Aj doma zvládnete upiecť výborný, zdravý bochník.* Semienka a orechy stačí len namočiť. Žiadne kysnutie a miesenie. A za skvelú chuť vám ručíme.

1 bochník
porcia
15 (+ napučanie) minút
príprava
60 minút
na 180 °C

Postup

  1. Všetky semienka, vločky, orechy, mandle a psyllium zmiešame. Psyllium je kľúčová surovina! Funguje ako spojivo namiesto múky a lepku, bez neho by chlieb neudržal tvar. K zmesi pridáme med, soľ a vodu a dôkladne premiešame.
  2. Zmes preložíme do formy vystlanej papierom na pečenie. Zakryjeme utierkou a necháme pri izbovej teplote 12 hodín napučať.
  3. Rúru predhrejeme na 180 °C. Vložíme formu s napučanou zmesou a pečieme približne 30 minút. Potom chlieb vyklopíme z formy na plech a pečieme ďalších 30 minút, aby sa vytvorila chrumkavá kôrka.