Chlieb v cestíčku

Autor receptu: cesminaz

Je to vlastne starší chlieb namáčaný do cestíčka a smažený na oleji,niečo ako vajcový chlieb.Určite už viacerí poznajú tento spôsob,ale napriek tomu ho pridávam,ako pripomenutie a inšpiráciu.Takže ked narýchlo neviete čo na večeru a máte doma starší chlieb,no málo vajec :-/ nesmútte a improvizujte ;-D spravte si chlieb v cestíčku,ktorý chutí tiež skvelo :-) s čajom alebo s polievkou.

25-30 minút
príprava

Suroviny

Postup

  1. Ak máme žemle alebo rožky,prekrojíme ich pozdľž na polovicu.Chlieb si nakrájame na krajce hrúbky palca.Dáme bokom a zamiešame si cestíčko.Do misky dáme vajcia,múku,soľ a zalejeme s tolkým mliekom,alebo vodou(asi 2-2,5dcl),aby sme tie vajíčka s múkou vedeli do hladka rozmiešať.Má to byť niečo ako dobre husté palacinkové cesto.Ako ked robíte rezne v cestíčku.Množstvo cestíčka si musíte pripravit podla množstva chleba.Toto cestíčko vystačí asi na 5-7 krajcov.
  2. V panvici si rozohrejeme olej.Chlebik namočíme z oboch strán do cestíčka a dáme na rozpálený olej.Pečieme z oboch strán do zlatista.Po upečení vykladáme na kuchynský papier,aby odsal prebytočný tuk.
  3. Chlebík je výborný takto samotný k polievke,alebo aj natretý s troškou syrokrému s citronovým či ovocným čajom ;-)