Chlieb, ktorý sa podarí
Autor receptu: ajanka
Pečenie chleba si vyžaduje určitú zručnosť, kvalitnú múku a pár trikov, ktoré vám tento recept prezradí.
160 minút príprava |
60 minút na 200 °C |
Postup
- Urobíme kvások v troche vody, ktorú sme odobrali z celkového množstva, naliať do múky, pridať ostatné suroviny a vypracovať cesto, zakryť a nechať aspoň dve hodiny kysnúť.
- Potom cesto preložíme na dosku, vytvarujeme a necháme ešte 30 min. kysnúť. Rúru si dáme rozohriať na 200 stupňov aj s nádobou, v ktorej budeme piecť. A to je ten fígeľ. Ja som piekla vo vyššom pekáči.
- Potom vložíme chlieb do horúcej nádoby, zakryjeme a pečieme 30 minút. Po tejto dobe chlieb odkryjeme a necháme zapiecť do ružova, približne 20-30 min. Chlebík sa takto dá piecť aj v nádobách z jenského skla. Po vybratí z rúry chlieb potriem studenou vodou, zakryjem utierkou a nechám vychladnúť. Výsledok stojí zato.