Chlieb domáci
Autor receptu: nelajsia
Veľmi dobrý - tradične ho pečiem na Vianoce ku kapustnici...
60 minút príprava |
60 - 70 minút na 160 °C |
Postup
- Z droždia, 1 dl mlieka vlažného a cukru zarobíme kvások, necháme vykysnúť.
Zmiešame s múkou, postrúhanými zemiakmi, soľou, rascou, octom. Dobre vymiesime, dáme na dosku rozvaľkáme, zložíme ako krémeš, necháme pod utierkou kysnúť 20 min.
znova rozvaľkáme, zložíme ako krémeš a necháme 20 min. kysnúť.
- Rozvaľkáme, zrolujeme do valca, dáme na vymastený pekáč, necháme v pekáči 1 hod. kysnúť a 1 hod. pomaly pečieme - 10 min. pred upečením potrieme viackrát slanou vodou.