Chlebový posúch s rozmarínom (fotorecept)

Autor receptu: havino

Boli sme na oslave a pani domáca podávala tento posúch. Jeho chuť mi pripomenulo detstvo a všetci sme sa zhodli, veď to sú ,,Bosniaky" po 50 halierov. Tak dobrý chlebový posúch som snáď ani nejedla, hoc kváskové chleby a rôzne druhy pečiva pečiem už dlho. Verím, že recept pomôže aj tým, čo majú stále rešpekt pred pečením domáceho chleba. Nenáročné, jednoduché a chuť chleba na plechu. Dodržte hlavne, ale pomer a aj odporúčané múky, v tom je tá jeho bosniakovo - chlebová chuť.

70 minút
príprava
25 minút
na 220 °C

Postup

  1. Ja si v poslednej dobe kupujem tieto múky, som s nimi nadmieru spokojná, už aj ja viem pri pečení chlebov, že nie je múka, ako múka.
  2. Zo surovín vypracujeme cesto. Ja už kvások nerobím pri chleboch a pečivách, rovno všetko spolu do misy aj s droždím dávam. Vody presne toľko, koľko je napísané, je to veľa, ale také hydratované cesto má byť, bude sa dávať na plech, tak nebáť sa, preto sú aj také dierky, aké sú. Vypracujeme a necháme hodinu kysnúť v nádobe.
  3. Po celej hodine kysnutia, si na olejom potretý plech, alebo papier na pečenie prenesieme cesto, nič s ním nerobíme, preložíme ho rovno z nádoby, v ktorej kyslo na plech. Ruky si potrieme olejom a uhladíme na plechu. Popicháme rozmarín a posypeme hrubozrnnou soľou.
  4. Ja som ho piekla horkovzduchom pri 200 C, bez horkovzduchu by som vyhriala rúru až na 220 C.
  5. Manžel zajedal s fazuľovou polievkou.