Chlebíkové trojuholníky (fotorecept)

Autor receptu: zasterka

Fantázii sa medze nekladú...

50 minút
príprava

Suroviny

Postup

  1. Maslo vyšľaháme dohladka a pridáme syrokrém. Spolu dobre premiešame. Túto maslovo-syrokrémovú zmes rozdelíme na dve rovnaké časti. Jednu časť použijeme do syrovej nátierky a tú druhú do šunkovej nátierky.
  2. Syrová nátierka: K maslu so syrokrémom pridáme najemno postrúhaný syr, ochutíme mletou červenou sladkou paprikou, na zjemnenie pridáme pochúťkovú smotanu a dobre premiešame.
  3. Šunková nátierka: K maslu so syrokrémom pridáme zmixovanú šunku (alebo šunku pomletú na mäsovom mlynčeku), ochutíme čerstvým chrenom a pochúťkovou smotanou. Všetko spolu dobre premiešame.
  4. Chlieb nakrájame na krajce. Z každého krajca odstránime kôrku tak, aby orezaná striedka vyzerala ako obdĺžnik, ten potom prepolíme. Vzniknú nám dva trojuholníky.
  5. Na chlebíkové trojuholníky dáme pomocou zdobičky syrovú nátierku, potom šunkovú...
  6. A ozdobíme podľa vlastnej chute a fantázie :-)