Domáci chlieb
Chlebík ako torta (fotorecept)
Autor receptu: sonulienka
70 minút príprava |
35-40 minút na 180 °C |
Postup
- Tu sú suroviny.
- Najskôr si urobíme kvások. Cukor, droždie a 100 ml mlieka premiešame a necháme vzísť. Následne si preosejeme múku, pridáme soľ, premiešame, prilejeme rozpustené maslo, teplé mlieko a vzídený kvások. Cesto vypracujeme.
- Vypracované cesto necháme 1 hodinu nakysnúť.
- Cesto nakysnuté.
- Cesto rozdelíme na jednu menšiu a jednu väčšiu časť.
- Najprv vyvaľkáme do štvorca menšiu časť, potrieme ju rozpusteným maslom a krájame na 1,5 cm široké pásiky ale nie úplne do konca. Mne sa podarilo skôr do obdĺžnika...
- A začneme rolovať od jedného horného rohu k protiľahlému spodnému rohu.
- Zrolované.
- Teraz skrútime do kruhu a preložíme na plech, na ktorý sme si dali papier na pečenie.
- To isté urobíme aj s druhým cestom a obtočíme ho okolo prvého.
- Necháme ešte chvíľku podkysnúť potrieme, rozšľahaným vajíčkom do ktorého sme si pridali trocha soli.
- Pečieme v predhriatej rúre na 180 stupňov asi 35-40 minút. Záleží od rúry, sledujte si. Tu je upečený, chladí sa.
- A vychladený.
- Odkrojený sme mali čerstvý, upečený na raňajky, trochu som skorej vstala.
- Ešte jeden obrázok bližšie.