Domáci chlieb

Chlebík ako torta (fotorecept)

Autor receptu: sonulienka

70 minút
príprava
35-40 minút
na 180 °C

Suroviny

Postup

  1. Tu sú suroviny.
  2. Najskôr si urobíme kvások. Cukor, droždie a 100 ml mlieka premiešame a necháme vzísť. Následne si preosejeme múku, pridáme soľ, premiešame, prilejeme rozpustené maslo, teplé mlieko a vzídený kvások. Cesto vypracujeme.
  3. Vypracované cesto necháme 1 hodinu nakysnúť.
  4. Cesto nakysnuté.
  5. Cesto rozdelíme na jednu menšiu a jednu väčšiu časť.
  6. Najprv vyvaľkáme do štvorca menšiu časť, potrieme ju rozpusteným maslom a krájame na 1,5 cm široké pásiky ale nie úplne do konca. Mne sa podarilo skôr do obdĺžnika...
  7. A začneme rolovať od jedného horného rohu k protiľahlému spodnému rohu.
  8. Zrolované.
  9. Teraz skrútime do kruhu a preložíme na plech, na ktorý sme si dali papier na pečenie.
  10. To isté urobíme aj s druhým cestom a obtočíme ho okolo prvého.
  11. Necháme ešte chvíľku podkysnúť potrieme, rozšľahaným vajíčkom do ktorého sme si pridali trocha soli.
  12. Pečieme v predhriatej rúre na 180 stupňov asi 35-40 minút. Záleží od rúry, sledujte si. Tu je upečený, chladí sa.
  13. A vychladený.
  14. Odkrojený sme mali čerstvý, upečený na raňajky, trochu som skorej vstala.
  15. Ešte jeden obrázok bližšie.