Chlapský sen alebo klobásy v pivovej omáčke

Autor receptu: 2010

Okrem toho patri aj do lacnej kategorie , vhodny pre studentov . Lacna klobasa, zemiaky a pivo ,( co viac treba k zivotu) a vysledok vyskusajte budete prekvapeny.Je to povodne historicky anglicky recept,ja som si tento recept pomenil podla chuti 21 storocia a jasne ze tam musia byt chilly-fefronky a anglicania su tiez alergicky na cesnak a ja ho mam rad tak tam je pridany.Plus som ho zrychlil a predvaril zemiaky.Lebo vsetky historicke recepty sa robili cele doobedie bolo viac casu ...

20 minút
príprava
60 minút
na 200 °C

Suroviny

Postup

  1. Surove bravcove klobasy na troche oleja oprazime do zlatista zo vsetkych stran cca 10 minut. Vyberieme a nakrajame pod uhlom na cca 3-4 cm. Mensie cibule nakrajeme na mesiaciky a cesnak na hrubo a susene feferonky nechame rychlo oprazit so vsetkych stran.
  2. Zemiaky ja som mal male ruzaky stacilo len poriadne orajbat a nakrajat na mesiaciky a dat predvarit do osolenej vody na cca 10 minut. Vyberieme a odlozime. Predohrejeme si ruru.
  3. Do vacsej panvicu som dal na spodok rychlo oparazenu cibulu cesnek fefronky poukladal nakrajane klobasy a predvarene zemiaky v troche teplej vody v hrnceku som zmiesal anglicku ostru horcicu a vorcestersku omacku a nalial do panvice, pridal nove korenie a bobkovy list a vsetko zalial pol litrom piva hnedy" Ale".Uz som sa dozvedel ze "Ale" sa vyraba aj na slovensku (Pivovar Kaltenecker v Rožňave ), alebo vyskusat a zmiesat svetle s ciernym a co ostane vypit.. Strcil to rury piekol odokryte po 30 minutach pootacal.
  4. Ozdobili cerstvou pazitkou a servirovali sme s chlebom , mozno na slovensku by zahustovali omacku ale mne to nevadi aspon sa dobre chleba napil . A jasne ze s dalsimi pivami, ci ale alebo lager aj cierny stout.