Chinois
Autor receptu: matamurkova
Tento recept som našla na mimibazare u používateľky Janky E. Na pohľad vyzeral veľmi
chutne tak som ho skusila a naozaj chuti super.
20 minút príprava |
20-30 minút na 180 °C |
Postup
- Kysnute cesto
pripravime si kvasok = do vlazneho mlieka dame rozmrvene drozdie a cukor, nechame chvilu odstat. medzitym si do misky nachystame muku, maslo, vajicia a stipku soli. Vlozime kvasok a vsetko spolu spracujeme.
- Pripravime si plnku = zltky s cukrom vymiesame do peny a pridame hladku muku
- Mlieko varime s vanikovym cukrom, ale iba dovtedy, kym sa cukor neroztopi. Potom ho postupne pridavame k vymiesanym zltkam
- zmes dame opat na sporak a miesame kym nezhustne, nasledne dame vychladnut
- zakial nam krem vychladne, vymastime tortovu formu a vysypeme hladkou mukou. Z 1/3 cesta vytvorime kruh, ktory vlozime na dno formy.
- zvysne cesto vyvalkame, potrieme vychladnutym kremom, posypeme hrozienkami a nalamanou cokoladou. zrolujeme ako strudlu a krajame kolieska, ktore nasledne ukladame do formy nalezato pekne jedno vedla druheho.
- do nezapnutej rury vlozime formu s kolacikom, pod nu vlozime misku (hrniec) s horucou vodou. nechame takto nakysnut cca 20 minut
- pecieme na 180stupnov asi 20-30 minut, treba skontrolovat sajdlou ci sa cesto nelepi. nakoniec potrieme s cukrovou vodou a nechame vychladnut. nam najlepsie chuti poriadne vychladeny v chladnicke