Chinois

Autor receptu: matamurkova

Tento recept som našla na mimibazare u používateľky Janky E. Na pohľad vyzeral veľmi chutne tak som ho skusila a naozaj chuti super.

20 minút
príprava
20-30 minút
na 180 °C

Suroviny

Postup

  1. Kysnute cesto pripravime si kvasok = do vlazneho mlieka dame rozmrvene drozdie a cukor, nechame chvilu odstat. medzitym si do misky nachystame muku, maslo, vajicia a stipku soli. Vlozime kvasok a vsetko spolu spracujeme.
  2. Pripravime si plnku = zltky s cukrom vymiesame do peny a pridame hladku muku
  3. Mlieko varime s vanikovym cukrom, ale iba dovtedy, kym sa cukor neroztopi. Potom ho postupne pridavame k vymiesanym zltkam
  4. zmes dame opat na sporak a miesame kym nezhustne, nasledne dame vychladnut
  5. zakial nam krem vychladne, vymastime tortovu formu a vysypeme hladkou mukou. Z 1/3 cesta vytvorime kruh, ktory vlozime na dno formy.
  6. zvysne cesto vyvalkame, potrieme vychladnutym kremom, posypeme hrozienkami a nalamanou cokoladou. zrolujeme ako strudlu a krajame kolieska, ktore nasledne ukladame do formy nalezato pekne jedno vedla druheho.
  7. do nezapnutej rury vlozime formu s kolacikom, pod nu vlozime misku (hrniec) s horucou vodou. nechame takto nakysnut cca 20 minut
  8. pecieme na 180stupnov asi 20-30 minut, treba skontrolovat sajdlou ci sa cesto nelepi. nakoniec potrieme s cukrovou vodou a nechame vychladnut. nam najlepsie chuti poriadne vychladeny v chladnicke