Chilli con pollo (fotorecept)

Autor receptu: danver

Toto je jedno z prvých jedál, ktoré som sa naučil robiť. Je to jednoduché a chutné. Tento recept je od mojej mamy. Je to jednoduchšia, rýchlejšia a diétnejšia úprava klasického receptu, aby to chutilo aj deťom.

5
porcií
5 minút
príprava
20 minút
tepelná úprava

Postup

  1. Kuracie prsia nakrájame na kocky a dáme do hrnca s olejom.
  2. Po asi 2 minútach pridáme prvú konzervu fazule a zalejeme takým istým množstvom vody. Keď voda zovrie, pridáme druhú konzervu, vodu a potom tretiu a vodu.
  3. Keď voda opäť zovrie pridáme mrazený hrášok a kukuricu.
  4. Pridáme paradajkový pretlak, chilli, soľ a dolejeme vývar. Dolejeme toľko vývaru, koľko chceme mať polievky. Po dovarení pridáme 1 alebo 2 kocky kvalitnej horkej čokolády. Na tanier môžeme pridať kôpku kyslej smotany.