Chicken Tikka Masala (fotorecept)

Autor receptu: elantra

Pôvod tohto jedla je sporný, nakoľko obsahuje korenie bežné v indickej kuchyni, zdroje však uvádzajú, že recept pochádza zo Škótska. Chicken Tikka Masala je vo Veľkej Británii veľmi populárna a tam som si ju zamilovala aj ja. Na prípravu tejto dobroty budeme potrebovať marinované kuracie mäso Chicken Tikka.

4
porcie
20 + marinovanie minút
príprava
40-45 minút
tepelná úprava

Suroviny

Postup

  1. Všetky suroviny si pripravíme vopred, varenie má rýchly spád. Cibuľu nakrájame na tenšie prúžky - nebojte sa väčšieho množstva cibule, omáčka jej vyžaduje dostatok. Postrúhame zázvor, pretlačíme cesnak, kardamón podrvíme v mažiari.
  2. Rozpálime panvicu, pridáme ghee alebo olej a pražíme cibuľu asi 5 minút. Ku koncu pridáme zázvor s cesnakom.
  3. Prihodíme chilli, kardamón, garam masala, mletý koriander a pražíme 1-2 minúty, pričom intenzívne nasávame nádhernú zmes vôní. (och!)
  4. Na panvicu pridáme paradajkové pyré, smotanu, horúcu vodu, cukor a soľ, privedieme do varu a za občasného miešania varíme 10-15 minút.
  5. Ugrilujeme si kuracie mäso podľa receptu na Chicken Tikka. Ja som nemala k dispozícii ani grill ani rúru s grilom, tak som napacované mäso pred samotnou prípravou omáčky opražila na panvici. Ak však máte možnosť mäsko si ugrilovať, určite to urobte.
  6. Hotové kuracie kúsky vložíme do omáčky Masala a na miernom ohni spolu varíme ešte asi 5 minút.
  7. Ozdobíme čerstvým koriandrom a podávame s basmati ryžou a indickým chlebom Naan.