Chicken Tikka Masala (fotorecept)
Autor receptu: elantra
Pôvod tohto jedla je sporný, nakoľko obsahuje korenie bežné v indickej
kuchyni, zdroje však uvádzajú, že recept pochádza zo Škótska. Chicken Tikka Masala je
vo Veľkej Británii veľmi populárna a tam som si ju zamilovala aj ja.
Na prípravu tejto dobroty budeme potrebovať marinované kuracie mäso
Chicken Tikka.
4 porcie |
20 + marinovanie minút príprava |
40-45 minút tepelná úprava |
Postup
- Všetky suroviny si pripravíme vopred, varenie má rýchly spád. Cibuľu nakrájame na tenšie prúžky - nebojte sa väčšieho množstva cibule, omáčka jej vyžaduje dostatok. Postrúhame zázvor, pretlačíme cesnak, kardamón podrvíme v mažiari.
- Rozpálime panvicu, pridáme ghee alebo olej a pražíme cibuľu asi 5 minút. Ku koncu pridáme zázvor s cesnakom.
- Prihodíme chilli, kardamón, garam masala, mletý koriander a pražíme 1-2 minúty, pričom intenzívne nasávame nádhernú zmes vôní. (och!)
- Na panvicu pridáme paradajkové pyré, smotanu, horúcu vodu, cukor a soľ, privedieme do varu a za občasného miešania varíme 10-15 minút.
- Ugrilujeme si kuracie mäso podľa receptu na Chicken Tikka.
Ja som nemala k dispozícii ani grill ani rúru s grilom, tak som napacované mäso pred samotnou prípravou omáčky opražila na panvici. Ak však máte možnosť mäsko si ugrilovať, určite to urobte.
- Hotové kuracie kúsky vložíme do omáčky Masala a na miernom ohni spolu varíme ešte asi 5 minút.
- Ozdobíme čerstvým koriandrom a podávame s basmati ryžou a indickým chlebom Naan.