Chia puding s čokoládou

Autor receptu: jenni

Puding nenáročný na prípravu, no za to milo prekvapí svojou chuťou a výsledným efektom. Vhodný ako dezert alebo sladké raňajky. Dá sa upraviť aj na raw verziu - namiesto čokolády použite kakao, doslaďte medom, či sirupom a máte výživný a zdravý pokrm, bez väčšej námahy a hlavne bez varenia.

1
porcia
10 minút
príprava
3 minút
tepelná úprava

Postup

  1. Pripravíme si chia semienka, 200 ml mlieka a čokoládu na varenie si nalámeme na menšie kúsky.Mlieko prelejeme do hrnca, mierne ho zahrejeme a pridáme k nemu čokoládu, ktorú necháme za občasného miešania za pomoci metličky na šľahanie rozpustiť.
  2. Čokoládovo-mliečnu zmes necháme vychladnúť a do vychladnutej pridáme 4 zarovnané polievkové lyžice chia semienok a všetko spolu premiešame. Zmes následne ešte z času na čas premiešavame, počas nasledujúcich cca 20 min., aby sa vám nevytvorili v pudingu miesta s veľkými hrudkami chia semienok ( ako sa to stalo napr. mne).
  3. Puding už len stačí presunúť do nádoby, v ktorej ho chcete podávať a odložiť do chladničky. Odporúčam chladiť do druhého dňa. Puding môžete ozdobiť napríklad mrazeným, či čerstvým bobuľovým ovocím, kúskami čerstvého ovocia, napríklad banánom alebo len posypať chia semienkami, nasekanými orieškami, či konopným semienkom.