Chia dezert z kakaového mlieka
Autor receptu: jenni
Raňajky alebo dezert, chia puding padne dobre padne tak či onak. Na raňajky výborný
na dodanie energie a ako dezert efektný spôsob ako potešiť vašu návštevu, len
nezabudnite puding trochu vyzdobiť! :)
www.dontbefakebakesomecake.sk
Postup
- Ako prvú si nachystáme chia vrstvu z čokoládového sójového mlieka od alpro. Do stredne veľkej misky si nalejeme alpro mlieko, pridáme javorový sirup a chia semienka. Všetko spolu premiešame. Hmotu premiešavame viackrát, aby sa nám zo semienok nerobili hrče a aby sa celá masa krásne prepojila do pudingu.
Keď je pudingová masa trochu tuhšia, naservírujeme ju do sklenených pohárov.
- Ďalej si pripravíme jahodovo-jogurtovú vrstvu. Jahody si očistíme, umyjeme a odstopkujeme. Do mixéra vložíme jahody, pridáme javorový sirup, 6 vrchovatých lyžíc sójového neochuteného jogurtu a vyškrabané vnútro z vanilkového struku. Všetko spolu premixujeme. Ak sa vám zdá jogurtová hmota málo sladká, doslaďte podľa vašej chuti.
Jogurtovú hmotu navrstvíme do pohárov na chia vrstvu a dáme zachladiť do chladničky na noc.
- V deň servírovania poháre môžeme ozdobiť nastrúhanou kokosovými lupienkami a čerstvými jahodami. Zdobiť môžete rovnako aj konopnými lúpanými semienkami alebo nastrúhanou čokoládou. Želám vám dobrú chuť! :)