Chia dezert z kakaového mlieka

Autor receptu: jenni

Raňajky alebo dezert, chia puding padne dobre padne tak či onak. Na raňajky výborný na dodanie energie a ako dezert efektný spôsob ako potešiť vašu návštevu, len nezabudnite puding trochu vyzdobiť! :)
www.dontbefakebakesomecake.sk

2
porcie
20 minút
príprava

Suroviny

Postup

  1. Ako prvú si nachystáme chia vrstvu z čokoládového sójového mlieka od alpro. Do stredne veľkej misky si nalejeme alpro mlieko, pridáme javorový sirup a chia semienka. Všetko spolu premiešame. Hmotu premiešavame viackrát, aby sa nám zo semienok nerobili hrče a aby sa celá masa krásne prepojila do pudingu. Keď je pudingová masa trochu tuhšia, naservírujeme ju do sklenených pohárov.
  2. Ďalej si pripravíme jahodovo-jogurtovú vrstvu. Jahody si očistíme, umyjeme a odstopkujeme. Do mixéra vložíme jahody, pridáme javorový sirup, 6 vrchovatých lyžíc sójového neochuteného jogurtu a vyškrabané vnútro z vanilkového struku. Všetko spolu premixujeme. Ak sa vám zdá jogurtová hmota málo sladká, doslaďte podľa vašej chuti. Jogurtovú hmotu navrstvíme do pohárov na chia vrstvu a dáme zachladiť do chladničky na noc.
  3. V deň servírovania poháre môžeme ozdobiť nastrúhanou kokosovými lupienkami a čerstvými jahodami. Zdobiť môžete rovnako aj konopnými lúpanými semienkami alebo nastrúhanou čokoládou. Želám vám dobrú chuť! :)