Cheesecake

Cheesecake

Autor receptu: lunter

Krémový cheesecake bez mliečnych výrobkov.* Jemný, nadýchaný a prekvapivo ľahký dezert, ktorý spája chrumkavý karamelový korpus so sviežou, vanilkovo-citrónovou plnkou z LUNTER Creme de Tofu. Sladkosť javorového sirupu dodá prirodzenú hĺbku chuti a výsledkom je cheesecake, ktorý poteší každého milovníka lahodných dezertov.

8-12
porcií
20 minút
príprava
50-55 minút
na 175 °C

Suroviny

Postup

  1. Predhrejeme rúru na 175 °C.
  2. V miske zmiešame rozdrvené sušienky, roztopený kokosový olej a 30 ml javorového sirupu.
  3. Zmes natlačíme do vymastenej alebo papierom na pečenie vystlanej formy na tortu s priemerom 18 cm.
  4. Pečieme 8 minút, potom necháme vychladnúť.
  5. V mixéri rozmixujeme LUNTER Creme de Tofu, zvyšný javorový sirup, citrónovú šťavu, semienka z vanilkového struku a kukuričný škrob do hladka.
  6. Náplň nalejeme na pripravený korpus a pečieme 40-45 minút, kým okraje nebudú pevnejšie, ale stred ostane jemne pohyblivý.
  7. Upečený cheesecake necháme vychladnúť pri izbovej teplote, potom dáme do chladničky aspoň 4 hodiny pred podávaním. Ozdobíme podľa želania.