Cheesecake
Cheesecake
Autor receptu: lunter
Krémový cheesecake bez mliečnych výrobkov.* Jemný, nadýchaný a prekvapivo ľahký dezert, ktorý spája chrumkavý karamelový
korpus so sviežou, vanilkovo-citrónovou plnkou z LUNTER Creme de Tofu. Sladkosť javorového sirupu dodá prirodzenú hĺbku
chuti a výsledkom je cheesecake, ktorý poteší každého milovníka lahodných dezertov.
8-12 porcií |
20 minút príprava |
50-55 minút na 175 °C |
Postup
- Predhrejeme rúru na 175 °C.
- V miske zmiešame rozdrvené sušienky, roztopený kokosový olej a 30 ml javorového sirupu.
- Zmes natlačíme do vymastenej alebo papierom na pečenie vystlanej formy na tortu s priemerom 18 cm.
- Pečieme 8 minút, potom necháme vychladnúť.
- V mixéri rozmixujeme LUNTER Creme de Tofu, zvyšný javorový sirup, citrónovú šťavu, semienka z vanilkového struku a kukuričný škrob do hladka.
- Náplň nalejeme na pripravený korpus a pečieme 40-45 minút, kým okraje nebudú pevnejšie, ale stred ostane jemne pohyblivý.
- Upečený cheesecake necháme vychladnúť pri izbovej teplote, potom dáme do chladničky aspoň 4 hodiny pred podávaním. Ozdobíme podľa želania.