Cheesecake s oranžovou tekvicou (fotorecept)

Autor receptu: irenaw

Ďalšie využitie tekvicového pyré. Koláče s tekvicovým pyré sú šťavnaté a vláčne preto ho pchám kam sa dá, dokonca aj do chleba. V tomto období kúpim tri veľké maslové tekvice, poukladám na dva plechy a naraz upečiem. Na jeden šup mám 3-4 litre tekvicového pyré, ktoré mrazím v krabičkách po 500 ml aby sa mi dobre dávkovalo do receptov.

12-16
porcií
15 minút
príprava
55 minút
na 180 °C

Suroviny

Postup

  1. Keksy a korenie dáme do mixéra a zmixujeme na prášok. Pridáme cukor a maslo a krátko zmixujeme. Bude to vyzerať ako posýpka na koláče.
  2. Vsypeme do suchej tortovej formy a dobre utlačíme na boky a spodok. Pozor, 1-2 PL masy si odložíme bokom na záverečnú dekoráciu.
  3. Suroviny na náplň zmixujeme do hladka a vlejeme na cesto.
  4. Vložíme do rúry vyhriatej na 180°C a pečieme 30 minút. Zvyknem podkladať alobal, niekedy presiakne trochu masla, tak aby nehorelo v rúre. Po 30 minútach stíšime na 160°C a pečieme ešte 15 minút. Zatiaľ ručne zamiešame polevu. Okraje by mali byť tuhé, stred sa trochu trasie.
  5. Natrieme polevu a vrátime na 10 minút do rúry. Smotana by mala stuhnúť.
  6. Zabalíme do alobalu a necháme pomaly vychladnúť vo vypnutej rúre. Vraj takto ostane rovný. Aj ostal :O) Posypeme odloženou posýpkou z keksov. Kým to chladlo vystrihla som šablónu - tekvicu a posypala kakaom.