Charlotte s jablkami

Autor receptu: foo

Pôvodný "Šarlotkin koláč" tvoria piškóty v kruhu s bohatou plnkou a ovocím uprostred. Táto verzia neobsahuje plnku, no o to má viac ovocia. Je naozaj chutný, odporúčam vyskúšať :)

9
porcií
10 minút
príprava
60 minút
na 170 °C

Suroviny

Postup

  1. Jednoduché. Všetky jablká ošúpeme a pokrájame na väčšie kocky. Vložíme do krupicou vysypanej formy, tak nech pokrývajú celý spodok.
  2. Rúru si predohrejeme na 170°C. Do misky rozbijeme 3 vajíčka a pridáme všetok cukor. Zmixujeme a pridávame múku. Cesto potom rovnomerne rozlejeme na jabĺčka a dáme zapiecť približne na hodinu.
  3. Keď vrch začne hnednúť, koláč je hotový. Poprášime ho práškovým cukrom a necháme vychladnúť. Krájame opatrne, koláč je strašne jemný. Najlepšie chutí so šľahačkou:) Dobrú chuť