Charlotte s jablkami
Autor receptu: foo
Pôvodný "Šarlotkin koláč" tvoria piškóty v kruhu s bohatou plnkou a ovocím uprostred.
Táto verzia neobsahuje plnku, no o to má viac ovocia. Je naozaj chutný, odporúčam
vyskúšať :)
9 porcií |
10 minút príprava |
60 minút na 170 °C |
Postup
- Jednoduché. Všetky jablká ošúpeme a pokrájame na väčšie kocky. Vložíme do krupicou vysypanej formy, tak nech pokrývajú celý spodok.
- Rúru si predohrejeme na 170°C. Do misky rozbijeme 3 vajíčka a pridáme všetok cukor. Zmixujeme a pridávame múku. Cesto potom rovnomerne rozlejeme na jabĺčka a dáme zapiecť približne na hodinu.
- Keď vrch začne hnednúť, koláč je hotový. Poprášime ho práškovým cukrom a necháme vychladnúť. Krájame opatrne, koláč je strašne jemný.
Najlepšie chutí so šľahačkou:) Dobrú chuť