Chantilly Cream (Šľahačkovy sladky Krem)

Autor receptu: honestka

"Chantilly Cream" sa zacal používať vo Francúzsku. Je to vlastne "sladena luxusna šľahačka s príchuťou vanilky, brandy", ktora mala urobiť dojem na známych pri vyznamnej veceri. Používa sa na zvyraznenie chuti pri pouzivani pikantnych receptov, alebo ako priloha k roznym ovocnym poharom.

5-10 minút
príprava

Postup

  1. Pouzijeme velmi chladnu misku aj šľahače (metly), ja ich obycajne necham na 15 minut v mraznicke. Skombinujeme smotanu, vanilku, brandy, a konak 'Grand Marnier' (je to vynikajuci konak s pomarancovou chutou) a slahame s elektrickým mixérom na strednej rýchlosti 1 minútu. Pridáme cukor a kyslu smotanou a šľahame dalej asi 3 minúty. Musime si dat pozor na preshalanie, aby sa nam z masy nezacalo tvorit maslo! Pouzivame okamzite, zbytok dame do chladnicky a pred novym pouzitim ak sa troska separuje, znova preslahame.
  2. Obidva typy kremov (Crème Fraîche a Crème Chantilly) som uviedla prave teraz pred prichodom Velkej Noci, kde ich pouzitie moze byt velmi osviezujucou zmenou pri pripravach jedal a studenej kuchyne. Dobru chut!