Chalupárske mäso à la Lucy

Autor receptu: 2lucy

Recept som robila podla vlastnej fantazie u nas na chalupe, ked sme mali pekne bravcove a nechceli sme zase rezne :D ako prilohu k tomu som zvolila pecene zemiaky a udusenu kyslu kapustu

20 minút
príprava
1 minút
na 200 °C

Postup

  1. Maso nakrajame na vacsie kocky, vlozime do vacsej misy, kde ho nasolime a okorenime. Zakvapkame olejom.
  2. Cibulu nakrajame na hrube platky a polozime na nakrajane maso. Takto pripravene maso nechame cez noc odstat v chladnicke.
  3. Na druhy den je maso krasne nasiaknute cibulou a vobec ho netreba uz dochucovat korenim. Maso vlozime na pekac. Prikrajame klobasku. Mnozstvo volime lubovolne, podla toho kolko porcii alebo kolko ma kto rad (ja som pouzila take tri kusky dobrej suchej klobasky). Vlozime do predhriatej turby a pecieme pri cca 200-250 stupnoch. Obcas premiesame, aby sa maso prepieklo. Pocas pecenia masko podlievame pivom. Doda masu spravnu chut a aromu. Pred dopecenim mozme pridat cibulu. Pecieme dokym masko s klobaskou nie je riadne upecene