Losos

Ceviche z lososa a citrusových plodov

Autor receptu: redakcia

5
porcií

Suroviny

Postup

  1. Filetu z lososa nakrájame na širšie rezance asi 1 x 3 cm. V miske vymiešame cukor, šťavu z citrónov a pomaranča a ryžový ocot. Pridáme očistený, na plátky nakrájaný cesnak. Koriander a medovku otrháme a lístočky pokrájame na jemné rezančeky. Všetko zamiešame a necháme aspoň 3 hodiny odležať v chladničke. Mäso lososa na povrchu zbelie.
  2. Medzitým si nakrájame zostávajúce suroviny na malé kocky/brunoise (4 x 4 mm). Červenú cibuľu pozdĺžne natenko nakrájame (na jemné mesiačiky alebo kocky).
  3. Všetky suroviny pridáme do ceviche až tesne pred podávaním a ešte necháme asi hodinu dobre vychladiť. Podávame priamo z chladničky.
  4. Ceviche môžeme pripraviť aj z iných druhov morských rýb alebo plodov mora. Podávame s natrhanými chrumkavými šalátmi (ľadový, rímsky...), alebo aj s chutnou ciabattou alebo opečenou bagetou.