Losos
Ceviche z lososa a citrusových plodov
Autor receptu: redakcia
Postup- Filetu z lososa nakrájame na širšie rezance asi 1 x 3 cm. V miske vymiešame cukor, šťavu z citrónov a pomaranča a ryžový ocot. Pridáme očistený, na plátky nakrájaný cesnak.
Koriander a medovku otrháme
a lístočky pokrájame na jemné rezančeky. Všetko zamiešame a necháme
aspoň 3 hodiny odležať v chladničke.
Mäso lososa na povrchu zbelie.
- Medzitým si nakrájame zostávajúce
suroviny na malé kocky/brunoise
(4 x 4 mm). Červenú cibuľu pozdĺžne
natenko nakrájame (na jemné mesiačiky alebo kocky).
- Všetky suroviny pridáme do
ceviche až tesne pred podávaním
a ešte necháme asi hodinu dobre
vychladiť. Podávame priamo z chladničky.
- Ceviche môžeme pripraviť aj z iných druhov morských rýb
alebo plodov mora. Podávame s natrhanými chrumkavými šalátmi (ľadový, rímsky...), alebo aj s chutnou ciabattou alebo opečenou bagetou.
|