Čevabčiči z troch druhov mäsa (fotorecept)
Autor receptu: izabella929
Veru som toto jedlo nerobila už veľmi dlho..ale teraz som dostala chuť, lebo mám domácu hovädzinu, bravčovinu a morčacie stehno som dokúpila..podstatnú časť mletého mäsa tvorí hovädzie mäso,, preto sú aj šišky trošku tmavšie, ako keď sa robí z bravčového v kombinácii a baraninou..inak výborné..
6 porcií |
40 minút príprava |
20 minút tepelná úprava |
Postup
- Všetky mäsá som umyla, osušila..mala som s ním trošku viac práce, lebo môj elektrický mlynček mi neberie blany a tak som ho musela pokrájať na drobné kocky..
- mäso som pomlela..
- pridala som pokrájanú cibuľu na drobno aj cesnak..oregano,soľ, mleté korenie, rascu..všetko som pomiešala, ale masa sa mi zdala riedka, pridala som trošku strúhanky..
- vytvorila som šišky..
- na panvici som rozohriala masť a ukladala som do nej šišky..piekla som ich pod pokrievkou..
- hotové som ukladala na kuchynský papier..kým sa vyprážali, uvarila som si zemiaky, pridala som k nim rascu../čítala som,že keď sa pridá do varenia rasca, anuluje tie škodliviny, ktoré sa dostanú do zemiakov/ale inak som teraz mala perfektné domáce zemiaky ružovky..
- hotové jedlo som uložila na taniere, ozdobila zelenými bylinkami, ešte sa niečo vždy nájde vonku...horčicu som vložila do papriky, nemusela som servírovať do misky osobitne..prajem vám dobrú chuť..