Cestoviny so smotanovou cesnakovou omáčkou a syrom

Autor receptu: janez

Milujem cestoviny na všetky spôsoby, ale tieto sú naj a hlavne rýchle. Dúfam, že budú chutiť :)

4
porcie
15 minút
príprava
10 minút
tepelná úprava

Suroviny

Postup

  1. Klasicky si uvaríme v slanej vode cestoviny. Je jedno aké, mne najviac chutia kolienka. Dáme ich ocediť. Množstvo cestovín záleží od počtu ľudí, ktorí sú hladní :) Z jedného balíčka cestovín vyjde cca 4 porcie, záleží od apetítu.
  2. V miske si zmiešame celú kyslú smotanu, 2 PL tatrskej omáčky, pridáme pretlačený cesnak a dochutíme vegetou - podľa chuti. Rovnako ako pri cestovinách, i tu záleží od množstva omáčky, koľko jej chceme.
  3. Cestoviny dáme na tanier, pridáme omáčku a navrch dáme nastrúhaný syr. Syr je jedno aký, mne najviac chutí udený, dá tomu takú fajnovú chuť :) Dá sa to jesť aj takto studené, ale ak môžem, tak odporúčam to dať prihriať do mikrovlnky a potom to poriadne premiešať. Prajem vám dobrú chuť ;)