Cestoviny so smotanovo-špenátovou omáčkou

Autor receptu: 58vlasta

Vyskúšala som tento recept a všetkým chutil, čo som niekedy špenát vôbec nemusela...

4-6
porcie
5 minút
príprava
15 minút
tepelná úprava

Postup

  1. Cestoviny/rôzne, kto má aké rád/ uvaríme podľa návodu.
  2. Na oleji/masle/ speníme nakrájanú cibuľu a cesnak. Pridáme pokrájaný špenát/môže byť aj pretlak, ale listy vyzerajú lepšie/, ochutíme soľou, ml. korením, bazalkou alebo oreganom a vegetou a dusíme asi 5 minút.
  3. Pridáme smotanu a povaríme, aby sa zmes trochu zahustila a vylejeme do cestovín. Ešte prípadne dochutíme a dobrú chuť. Môžeme pridať aj 1 syr v črievku/tamino s plesňovou chuťou/.