Cestoviny
Cestoviny s uhorkovou omáčkou (fotorecept)
Autor receptu: tejaja
Uhorky väčšina z nás používa na šaláty. Ale napadlo by vás použiť ich na omáčku na cestoviny? V sezóne uhoriek je to dobrý nápad ako ich využiť.
4 porcie |
30 minút príprava |
15 minút tepelná úprava |
Postup
- Cestoviny uvaríme v osolenej vode. Scedíme a necháme odkvapkať.
- Medzitým pripravíme omáčku. Na oleji orestujeme dosklovita na kolieska nakrájanú cibuľu a nasekaný cesnak.
- Pridáme na kocky narezané uhorky, papriku, korenie, sójovú omáčku a víno. Osolíme (opatrne, sójová omáčka je slaná) a asi 5 minút podusíme. Pre deti nepodlejeme vínom, ale vodou.
- Potom rozmixujeme tak, aby ostali drobné častice uhoriek, teda nie úplne dohladka.
- Na taniere rozložíme listy rukoly, na ne dáme uvarené cestoviny a do stredu cestovín omáčku. Ihneď podávame.