Cestoviny

Cestoviny s uhorkovou omáčkou (fotorecept)

Autor receptu: tejaja

Uhorky väčšina z nás používa na šaláty. Ale napadlo by vás použiť ich na omáčku na cestoviny? V sezóne uhoriek je to dobrý nápad ako ich využiť.

4
porcie
30 minút
príprava
15 minút
tepelná úprava

Postup

  1. Cestoviny uvaríme v osolenej vode. Scedíme a necháme odkvapkať.
  2. Medzitým pripravíme omáčku. Na oleji orestujeme dosklovita na kolieska nakrájanú cibuľu a nasekaný cesnak.
  3. Pridáme na kocky narezané uhorky, papriku, korenie, sójovú omáčku a víno. Osolíme (opatrne, sójová omáčka je slaná) a asi 5 minút podusíme. Pre deti nepodlejeme vínom, ale vodou.
  4. Potom rozmixujeme tak, aby ostali drobné častice uhoriek, teda nie úplne dohladka.
  5. Na taniere rozložíme listy rukoly, na ne dáme uvarené cestoviny a do stredu cestovín omáčku. Ihneď podávame.