Cestoviny s rukolou a cherry paradajkami

Autor receptu: dora

2
porcie
20 minút
príprava

Postup

  1. Cibuľku, cesnak nakrájame nadrobno, pridáme feferónky a opražíme. Pridáme na polovičky nakrájané paradajky a rucolu.
  2. Rucolu a paradajky je možné trošku opražiť na panvici, ale vtedy rucola stráca svoju výnimočnú a charakteristickú chuť. Taktiež sú cestoviny chutné ak ich tieto dve suroviny pridáme nakoniec nasurovo. Ja osobne uprednostňujem kombináciu opražené paradajky / surová rucola.
  3. Cestoviny uvaríme al dente a pridáme na panvicu k ostatným surovinám, chvíľku necháme na plameni, aby sa odparila zvyšná voda. Posypeme parmezánom a podávame.
  4. Tip: Cestoviny by sa nemali na konci zohrievať dlho, ak to preženieme a príliš nám zoschnú a stratia šťavu, polejeme ich trochou olivového oleja.