Cestoviny s krevetami a smotanovou omáčkou (fotorecept)

Autor receptu: jablonovykvet

Cestoviny pripravené systémom "čo dom dal" mám najradšej. Niekedy namiesto smotany dám 1dcl vývaru a 1dcl bieleho vína, inkokedy miesto olív sušené paradajky alebo aj čerstvé cherry paradajky, prípadne pridám balkánsky syr, či syr v črievku - čo mi príde na chuť.

10 minút
príprava
7 minút
tepelná úprava

Postup

  1. Cestoviny som si uvarila a scedila. Maslo som nechala rozpustiť na panvici a keď bolo rozpálené, prihodila som doň vyumývané krevetky a na kolieksa nakrájané krabie tyčinky. Ja som dala 5 kúskov, ale kto má rád, nech si kľudne pridá. Okorenila som čiernym korením, soľou a pretlačeným cesnakom. Krevetky som opekala asi iba 2 minútky, aby na konci neboli prevarené.
  2. Potom som ku krevetám pridala na polovice nakrájené olivy a šťavu z polovice citróna. Chvíľku som popražila a potom som pridala celú smotanu na šľahanie (môže byť aj obyč. sladká smotana na varenie). Možno sa niekomu bude zdať, že je potom veľa smotany, ale ona sa trochu zredukuje a pekne obalí cestoviny.
  3. Chvíľku som teda varila, aby sa chute spojili a smotana trochu zredukovala. Dokopy mi celý proces varenia trval možno 5 max. 7 minút (ak nerátam varenie cestovín). Nakoniec som už iba pridala do panvice uverené vrtuľky a premiešala. Svoj tanier som ešte ozdobila troškou petržlenovej vňate a mohli sme papkať.