Cestoviny s boloňskou omáčkou a sójovou drťou (fotorecept)
Autor receptu: dorisa
Niekedy máme mäsa už vyše hlavy, tak si spravíme cestoviny so sójovou drťou.
4 porcie |
10 minút príprava |
30 minút tepelná úprava |
Postup
- Zeleninu nakrájame na kocočky.
- Sojovú drť prevaríme v zeleninovom vývare(alebo vo vode s vegetou), zlejeme vodu.
- Na olej si dáme cibuľku, orestujeme ju, pridáme nakrájanú mrkvu a zeler, pridáme upravenú sójovú drť, zalejeme paradajkami z konzervy, ochutíme soľou, korením, bylinkami a dusíme do mäkka, kým sa aj konzistencia nezmení na omáčku.
- Vo vriacej vode si uvaríme cestoviny , ja používam grahamové špagety. Po uvarení ich scedíme.
- Podávame s nastrúhaným syrom. Dobrú chuť.