Cestoviny s boloňskou omáčkou a sójovou drťou (fotorecept)

Autor receptu: dorisa

Niekedy máme mäsa už vyše hlavy, tak si spravíme cestoviny so sójovou drťou.

4
porcie
10 minút
príprava
30 minút
tepelná úprava

Postup

  1. Zeleninu nakrájame na kocočky.
  2. Sojovú drť prevaríme v zeleninovom vývare(alebo vo vode s vegetou), zlejeme vodu.
  3. Na olej si dáme cibuľku, orestujeme ju, pridáme nakrájanú mrkvu a zeler, pridáme upravenú sójovú drť, zalejeme paradajkami z konzervy, ochutíme soľou, korením, bylinkami a dusíme do mäkka, kým sa aj konzistencia nezmení na omáčku.
  4. Vo vriacej vode si uvaríme cestoviny , ja používam grahamové špagety. Po uvarení ich scedíme.
  5. Podávame s nastrúhaným syrom. Dobrú chuť.