Cestoviny plné letných chutí

Autor receptu: siisa

Tento recept na cestoviny mám od mojej najlepšej kamošky, ktorá ma nahovorila aj na kváskovanie, za čo jej moc ďakujem. Zatiaľ najlepší recept na cestoviny podľa mojej chuti čo som mala. Možno niekoho oslovia.

3
porcie
15 minút
príprava
20 minút
tepelná úprava

Postup

  1. Všetku zeleninu si nakrájame. Odporúčam, aby to lepšie vyzeralo, tak mrkvu na pásiky, papriku na kocky, stonky na mesiačiky, kapary na drobno, paradajky na kocky, sušené paradajky na kocky, menšiu cuketu nastrúhame aj so šupkou, pak choi na pásiky.
  2. Dáme si variť penne. Môžeme použiť aj iné obľúbené cestoviny, ale mne sa tieto osvedčili najlepšie.
  3. Do hlbšej panvice dáme olej zo sušených paradajok. Ja hneď dávam aj pretlačený cesnak, akonáhle zacítime jeho vôňu, pridáme nakrájanú zeleninu : mrkvu, papriku, zeler, sušené paradajky, kapary, a cuketu. Po pár minútach pridáme vegetu, korenie a lístky z dvoch stoniek tymiánu. Zelenina pustí šťavu. Dusíme, kým nebude mrkva do polomäkka. Ak sa nám šťava vyparí, podlejeme troškou teplej vody. Potom pridáme pak choi, je to druh čínskej kapusty. Pridáme aj paradajky. Podusíme už len pár minút.
  4. Do panvice pridáme penne a premiešame. Ideálne je ak jedlo chvíľu postojí, aby sa prepojili všetky chute.
  5. Môžeme podávať so šalátom, alebo aj bez neho.