Cestoviny

Cestoviny à la Mallorca (Macarrones a la mallorquina) (fotorecept)

Autor receptu: kucharka

Sobrasada je typická pre Mallorku. Na Slovensku som sobrasadu sem-tam videla v Lidli. Ale asi by sa mohla nahradiť paprikovou klobáskou.

4
porcie
10 minút
príprava
20 minút
tepelná úprava

Suroviny

Postup

  1. Najemno nakrájanú cibuľu opečieme na troche olivového oleja do zlatova. Pridáme rozdrobenú sobrasadu. Opekáme a dobre premiešame.
  2. Vajcia rozšľaháme, posolíme a pokoreníme. Pridáme nastrúhaný syr, najlepšie ovčí so silnou chuťou. Ak syr nie je výrazný, môžete ho dať o trochu viac.
  3. Cestoviny uvaríme podľa návodu.
  4. Cestoviny pridáme do panvice a dobre zmiešame so sobrasadou. Stiahneme z ohňa. Pridáme vajcia so syrom. Vajcia teplom získajú krémovú konzistenciu.
  5. Podávame.
  6. U nás so šalátom.