Cestovinový šalát s tuniakom

Autor receptu: sjuz

Určite každý robieva svoju verziu, my máme radi tento:)

30 minút
príprava

Postup

  1. Cestoviny dáme variť al dente do vody so soľou.
  2. Do misy postupne podávame všetky suroviny - fazuľu, kukuricu, posekanú vňaťku, rozpolené rajčiny, pretlačený cesnak a samozrejme tuniaka :).
  3. Vytlačíme šťavu z citróna a zmiešame s olivovým olejom. Miešame vidličkou, kým nevznikne emulzia.
  4. Uvarené cestoviny vychladíme pod tečúcou studenou vodou,necháme odkvapkať a zmiešame so surovinami v mise. Prelejeme zálievkou, a šalát dáme vychladiť. Môžeme podávať s uvareným vajíčkom na tvrdo. Niekedy dávam aj opečené cesnakové krutóny, ak chcem šalát bohatší.