Cestovinový šalát s pečeným mäsom (fotorecept)

Autor receptu: tatranka

Po nedeli mi zostala časť pečených kuracích pŕs.Zostali z pečeného plneného kuraťa.Potrebovala som ich zúžitkovať.Už boli trochu vysušené a preto som ich skúsila použiť do cestovinového šalátu.Ináč,takto sa dá spraviť šalát z akéhokoľvek pečeného mäsa. @ tatranka

20 minút
príprava
25 minút
tepelná úprava

Suroviny

Postup

  1. Cuketu som očistila.Ak je mladá,môžete nechať aj so šupou.Cesnak som očistila,reďkovku vyumývala,sušené paradajky asi 5 ks,a brokolicu pekné tri ružice odobrala z materskej hlávky.Tú som dala uvariť do slanej vody.Po uvarení ju vložte do studenej vody,ostane pekná,zelená.Rozobrala som ju na malé kúsky.Mala by byť uvarená,tak ako sa vraví u cestovín al-dente. Polovicu pečených pŕs som si pripravila,na pokrajanie.S mäsom som už nerobila nič.Neskôr som ho len pokrájala.
  2. Mäso som pokrájala na malé kúsky.Cesnak tiež na drobno a na oleji nechala trochu do sklovita usmažiť.Pozor! nie na tmavo,zhorkol by vám.K cesnaku som pridala pokrájané sušené rajčiny.Potom cuketu.
  3. Keď bola cuketa na poli mäkká pridala som reďkovku.Za ňou malú kávovú lyžičku grilovacieho korenia a pomletého čerstvého korenia.Trochu soli. Do tejto zmesi asi po 5 minútach keď už bola zelenina udusená,som pridala mäso.To som len trochu prehriala,pretože mäso bolo už pečené. Medzi tím som si uvarila 300 g cestoviny v slanej vode,s lyžicou oleja.Cestovina má byť al-dente,nie prevarená.Trvá to asi 7-8 minút.Treba ochutnať.
  4. Zmes som pridala do cestoviny,premiešala.Nakoniec som pridala uvarenú a upravenú brokolicu na menšie kúsky.Ide preto na koniec,aby ste ju miešaním nerozbili. Takýto šalát,ešte treba schladiť.Uložila som ho do chladničky asi na hodinku. Kým sa šalát chladil,pripravila som si zálievku naň. 4 PL lyžice majonézy,3KL lyžičky horčice,2,5 deci smotany na varenie,alebo mlieka,aj kyslej smotany môžete pridať,no kalórie pribúdajú,trochu soli,šťava z polovičky citróna.Premiešať.
  5. Po vychladení šalátu,bez zálievky,príde na rad aj zálievka.Šalát zalejeme a premiešame. Na novo ho dáme trochu schladiť aby sa nám chute, spojili.
  6. No a potom už len chutný semienkový chlebík, /ale vôbec byť nemusí,keďže jeme cestovinu s mäskom a zeleninou / a naporcovať.Určite vám chutiť bude.My sme si veľmi pochutnali.