Cestovinový šalát s kuracím mäsom

Autor receptu: danda3

Tento recept mám od svojej kolegyne, aj som pridala len kápiu a uhorky. Robievam ho veľmi často, hlavne, keď sú doma synovia, alebo aspoň jeden z nich, čo sa aj dnes stalo, prišiel domov najmladší, hurá, mám pre koho variť.

7 - 8
porcií
60 minút
príprava

Postup

  1. Cestovinu si dáme variť. Kuracie prsia nakrájame na menšie kúsky a dáme na rozpálený olej opekať, keď je mäso zatiahnuté, pridám soľ, korenie - podľa chuti (karí, grilovacie...) a lyžicu horčice. Podlejeme troškou vriacej vody, môže byť aj z cestovín a dusíme do mäkka.
  2. Keď je mäso hotové, nasypeme hrášok a necháme ho uvariť. Sterilizovaný hrášok nedávam, nepáči sa mi jeho farba, k hrášku môžeme pridať aj mrazenú kukuricu, nemusí byť sterilizovaná.
  3. Do veľkej misy dáme uvarené cestoviny, kukuricu, pokrájané alebo nastrúhané uhorky a kápiu.
  4. Nakoniec pridáme vychladnuté mäso s hráškom. Pridám trošku oleja.
  5. Pripravíme si zálievku - domácu majonézu - olej a domáce vajce dáme do vyššej nádoby a
  6. pomocou tyčového mixéra urobíme za pár sekúnd hustú majonézu.
  7. Podľa chuti do nej pridáme soľ, cukor, horčicu, korenie a nakoniec biely jogurt, rozriedim ju ešte vodou z kápie alebo uhoriek. Musí byť riedka, lebo cestoviny veľmi rady sajú a šalát by bol suchý.
  8. Nakoniec nalejeme k ostatným surovinám, premiešame a dáme odstáť. Potom ochutnáme, a podľa potreby pridáme soľ.