Cestovinové mušle plnené mäsovými guľkami s paradajkovou omáčkou (fotorecept)
Autor receptu: evusik
Nie je to tak dávno čo som objavila semolínu a priznám sa, že mi chutí viac ako špalda.
Semolínové cestoviny patria momentálne medzi moje najobľúbenejšie. Semolína ako
produkt tvrdej pšenice je cenným zdrojom vitamínov a minerálov, upravuje hladinu
cholesterolu v krvi, má nízky glykemický index, podporuje zdravé trávenie,
organizmu dodáva potrebnú energiu, pozitívne ovplyvňuje činnosť srdcovo-cievneho
systému, je vhodná pri
redukčných diétach a čo je tiež dôležité výborne chutí.
20 minút príprava |
25 minút na 180 °C |
Postup
- Mäsové guľky: mäso pomelieme 2x alebo ho dáme do kutrovača a rozmixujeme ho na jemno, osolíme, okoreníme, pridáme cesnak a sódovú vodu, alebo obyčajnú vodu z vodovodu. Rukami dobre ale ozaj dobre premasírujeme, pridáme bylinky, pažítku, majoránku a necháme odležať
- z odležaného mäsa tvarujeme malé guľky, obalíme v strúhanke, poukladáme na plech, pokvapkáme olejom a dáme piecť na 180 °C asi na 20 minút
- Paradajková omáčka: na olivovom oleji speníme cibuľku a cesnak, pridáme lúpané paradajky, osolíme, okoreníme, pridáme malú lyžičku cukru a necháme prevrieť, pridáme natrhanú bazalku a odstavíme
- semolínové mušle uvaríme, na dno vhodného pekáčika dáme omáčku, poukladáme mušle, do každej dáme guľku, navrch plátok syra, ja som dávala údený oštiepok ale najlepšia je mozzarella, cherry paradajku a všetko zaistíme špáradlom
- ešte pridáme bylinky - petrželku, bazalku, tymián
- a dáme už len krátko zapiecť aby sa syr roztiekol a paradajky upiekli, získajú tým takú sladkejšiu chuť, zapekáme asi 10 minút
- robila som už viac verzií, táto je s plnkou s kuracieho mäsa a špenátu, do omáčky som ešte pridala nakrájané olivy a na vrch mozzarellu