Cestovinové mušle plnené mäsovými guľkami s paradajkovou omáčkou (fotorecept)

Autor receptu: evusik

Nie je to tak dávno čo som objavila semolínu a priznám sa, že mi chutí viac ako špalda. Semolínové cestoviny patria momentálne medzi moje najobľúbenejšie. Semolína ako produkt tvrdej pšenice je cenným zdrojom vitamínov a minerálov, upravuje hladinu cholesterolu v krvi, má nízky glykemický index, podporuje zdravé trávenie, organizmu dodáva potrebnú energiu, pozitívne ovplyvňuje činnosť srdcovo-cievneho systému, je vhodná pri redukčných diétach a čo je tiež dôležité výborne chutí.

20 minút
príprava
25 minút
na 180 °C

Postup

  1. Mäsové guľky: mäso pomelieme 2x alebo ho dáme do kutrovača a rozmixujeme ho na jemno, osolíme, okoreníme, pridáme cesnak a sódovú vodu, alebo obyčajnú vodu z vodovodu. Rukami dobre ale ozaj dobre premasírujeme, pridáme bylinky, pažítku, majoránku a necháme odležať
  2. z odležaného mäsa tvarujeme malé guľky, obalíme v strúhanke, poukladáme na plech, pokvapkáme olejom a dáme piecť na 180 °C asi na 20 minút
  3. Paradajková omáčka: na olivovom oleji speníme cibuľku a cesnak, pridáme lúpané paradajky, osolíme, okoreníme, pridáme malú lyžičku cukru a necháme prevrieť, pridáme natrhanú bazalku a odstavíme
  4. semolínové mušle uvaríme, na dno vhodného pekáčika dáme omáčku, poukladáme mušle, do každej dáme guľku, navrch plátok syra, ja som dávala údený oštiepok ale najlepšia je mozzarella, cherry paradajku a všetko zaistíme špáradlom
  5. ešte pridáme bylinky - petrželku, bazalku, tymián
  6. a dáme už len krátko zapiecť aby sa syr roztiekol a paradajky upiekli, získajú tým takú sladkejšiu chuť, zapekáme asi 10 minút
  7. robila som už viac verzií, táto je s plnkou s kuracieho mäsa a špenátu, do omáčky som ešte pridala nakrájané olivy a na vrch mozzarellu